Fursecuri cu gem

de ionela2682 in Dulciuri, 22 Mar 2012 | 4659 vizualizari

 

"Retetelemamei"sursa de inspiratie pentru aceste fursecuri.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina(+2-3 lg)
  • 180 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • esenta e vanilie
  • coaja de lamaie
  • sare
  • Umplutura
  • dulceata/gem +1 lg nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem:

-se mixeaza bine untul cu zaharul pudra pana se inspumeaza

-se adauga oul si aromele

faina o cernem impreuna cu praful de copt si sarea

-omogenizam bine aluatul(mai adaugam 2-3 lg daca aluatul este molicel si se lipeste inca de maini) ,infoliem si dam la rece pentru minimum 30 min

-scoatem aluatul si forman mici bilute ,in mijlocul fiecarei bilute (cu ajutorul degetului)formam o adancitura in care vom pune cate putin din gemul/dulceata amestecata cu nuca macinata

-punem in tava si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

sursa: retetelemamei.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biluţe de ciocolată