Fursecuri cu gutui si prune

de roman in Dulciuri, 6 Ian 2017 | 2470 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus
  • 300 g faina
  • o esenta de vanilie
  • 170 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • gem de prune
  • dulceata de gutui
  • nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gutui si prune:

Untul se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, iar cand compozitia devine spumoasa se adauga treptat galbenusul si esenta de vanilie. Intr-un bol, se amesteca faina cu un praf de sare si cu un plic de praf de copt, dupa care se adauga totul, treptat, peste compozitia cu unt, avand grija ca faina sa fie incorporata bine, framantand pana se obtine un aluat omogen. Pentru a fi cat mai fraged, este recomandat ca aluatul obtinut sa fie lasat in frigider timp de o ora. Dupa aceea, din aluat se formeaza bile mici, in mijlocul carora se va apasa usor pentru a forma un spatiu care va fi umplut cu dulceata de caise si gemul de prune. Fursecurile se pun intr-o tava cu hartie de copt si se pun in cuptorul incins,pentru 8-10 minute. Se adauga optional pe deasupra nuca de cocos. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gutui si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Lau 1

07.01.2017, 10:25

bune langa o cafea

mirela0911 1

07.01.2017, 11:39

Delicioase si aromate!

Rocsi 1

07.01.2017, 20:29

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu fulgi de ciocolata