Fursecuri glazurate

de ReteteleBunicii ro in Prajituri, 30 Dec 2009 | 7658 vizualizari

 

Reteta de fursecuri (ajustata de noi) a fost luata de la Michelle, iar glazura de la roberta24. Ce-a iesit, vedeti in poze :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 10 linguri apa
  • 200 ml ulei
  • 120 g zahar
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie si de migdale
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 320 g faina
  • 200 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri glazurate:

Amestecam ouale cu apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixam adaugam uleiul. Apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cele 3 linguri de nuca de cocos.

Aluatul obtinut nu este nici lichid, dar nici tare, cat sa stea pe lingura. Cu mainile unse cu putin ulei, formam din aluat bilute de aproximativ 3 cm diametru, pe care le asezam la distanta pe hartia de copt, fiindca fursecurile vor creste.

Le coacem in cuptorul preincalzit la foc mic pana devin aurii la suprafata. Cand fursecurile s-au racit se pun la topit, in baie de aburi, 200 g ciocolata cu 3 linguri de ulei si se glazureaza fursecurile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Teo 1

31.12.2009, 20:09

ce frumos arata!cred ca si la gust sunt grozave.

ReteteleBunicii ro 1

02.01.2010, 14:35

Sunt excelente Teo! Cam asa a facut maica-mea cand i-am dus sa guste si ea Am zis ca, pe langa crema de zahar ars, asta va deveni reteta traditionala de Craciun/An nou

Dana Cristea - pusikmea 1

06.04.2010, 00:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni