Garnitura de ardei

de cocineraviajera in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2011 | 7249 vizualizari

 

O garnitura simplu de preparat este cea de ardei copti.
Tine de companie cu mare gust la fripturi, cartofi prajiti, ochiuri, ciuperci, etc.
Daca e mai scazuta, se poate servi si pe paine prajita ca si aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 ardei grasi,
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de ardei:

Ardeii se spala si se sterg bine cu hartie absorbanta.

Se ung cu ulei si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de aluminiu.

Se coc in cuptor la 200 grade C, pana sunt copti pe toate partile.

Cand sunt gata se scot intr-un vas, se presara putina sare deasupra si se acopera cu capac.

Cand s-au racit, se curata de coaja, cotor si samburi, fara a-i trece pe sub apa.

Zeama din vas care s-a scurs de la ardei se strecoara si se pastreaza.

Intr-o tigaie se undeste usturoiul taiat feliute, apoi se adauga ardeii rupti fasii.

Se amesteca cu usturoiul, se adauga zeama strecurata, sare si piper dupa gust

si se lasa sa mai scada, cca 10 minute.

Se serveste calda sau rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu branza si marar