Garnitura de cartofi frantuzesti

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 24 Aug 2010 | 27093 vizualizari

 

Cred ca in fiecare zona acesti cartofi se fac altfel. Am sa va arat cum se fac pe la noi!

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • oua
  • smantana
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi frantuzesti:

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o alta cratita se pun ouale la fiert tot in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ouale se pun in apa rece. Cartofii se curata de coaja dupa ce s-au racit putin. Se curata de coaja si ouale.

Intr-un vas rezistent la caldura, uns cu unt, punem un strat de rondele de cartofi iar peste ei un strat de rondele de oua. Saram si piperam, apoi adaugam smantana, cam 3 linguri. Urmeaza alt strat de cartofi apoi oua, smantana si deasupra ramane stratul de cartofi pe care punem smantana.

Se dau cartofii la cuptorul dinainte incins, pana fac o crusta maronie deasupra. La servire se mai poate adauga o lingura de smantana sau de iaurt, deasupra.

TIPS-URI

1

Cantitatile pot fi cum doriti voi...cit de mult sau de putin doriti sa gatiti...

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (12)

Corinuta 1

26.08.2010, 10:12

Ooo, Sidy ce bunatate ai pregatit!5 furci!

mena29 1

28.08.2010, 16:23

ralu_ca 1

12.09.2014, 19:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ficatei