Garnitura de cartofi noi la cuptor

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2011 | 80669 vizualizari

 

O nebunie!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • ardei iute
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • fasii subtiri de sunculita
  • marar verde (proaspat)
  • 3 linguri de rosii cu busuioc (de la Cirio)
  • condimente: tarhon si rozmarin
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi noi la cuptor:

Cartofii noi ii curatam de coaja cu ajutorul unei lavete abrazive, ii spalam si ii punem la fiert intregi, in apa cu sare, pentru 20 de minute.

Intre timp incingem cuptorul, pregatim un vas/tava pe care il/o vom unge cu ulei si taiem felii ceapa, usturoiul si ardeiul iute. In cazul ardeiului 4 rondele subtiri sunt suficiente, daca este foarte iute. Adaugam si fasiile de sunculita si cartofii fierti (scursi), condimentam dupa gust si dam la cuptor pentru 40 de minute. Cand devin rumenii adaugam rosiile si ii mai lasam 10-15 minute la copt.

Se servesc calzi, cu marar proaspat presarat deasupra.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Shankalish" - Aperitiv picant cu telemea de oaie