Gogosari in sos de rosii

de UrsanMihaela in Conserve, 12 Ian 2019 | 4259 vizualizari

 

Mie imi plac gogosarii in otet, dar am zis sa incerc si o alta varianta. Acesti gogosari in sos de rosii au iesit un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 300 ml otet
  • 250 ml ulei
  • 250 g zahar
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • 400 g pasta de tomate
  • 6-7 foi de dafin
  • 2 linguri cu boabe de piper
  • 2-3 linguri cu boabe de mustar
  • borcane si capace
  • Cantitatile sunt strict pentru 3 kg de gogosari curatati de cotoare si seminte 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos de rosii:

Gogosarii ii spalam si curatam de cotoare si seminte.

   Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos.

   Taiem gogosarii fasii subtiri.

   Intr-o cratita mai mare punem otetul, uleiul, zaharul, sarea si pasta de tomate, apoi foile de dafin, boabele de piper si mustarul.

   Punem cratita pe foc si lasam pana da intr-un clocot, apoi adaugam gogosarii si amestecam cu o spatula de lemn.

   Lasam la foc potrivit, aprox 25 de minute, amestecand de 2-3 ori.

   Apoi oprim focul si lasam 10 minute deoparte.

   Intre timp pregatim borcanele si capacele (trebuie sa fie curate si uscate) .

   Incepem sa punem cu o lingura ardeii si sosul in borcane.      

   Mare atentie sa nu se sparga borcanele ( se pune lama unui cutit sub borcan ).

   In fiecare borcan punem ardei pana aproape de marginea de sus, si pana la capac completam cu sos.

   Strangem bine capacele.

Le lasam asa aprox 30 de minute, apoi le asezam intr- o patura, pana a doua zi.

Le depozitam apoi in camara.

Acesti gogosari sunt deliciosi, iar sosul este extraordinar de bun (dulce, acrisor) si foarte aromat.

TIPS-URI

1

In functie de cati gogosari aveti, dupa ce sunt spalati si curatati de cotoare si seminte, stabiliti restul de cantitati pentru toate ingredientele de mai sus.

2

Se pot servi cu friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari feliati in otet