Gogosari in sos tomat

de Valclaudia in Conserve, 22 Sep 2014 | 7657 vizualizari

 

reteta preluata de la andresita, careia ii multumesc! >:d

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 350 gr. pasta de tomate
  • 250 ml otet de 9 grade
  • 250 gr. zahar tos
  • 2 linguri de miere
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • piper boabe, bobite de mustar, 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos tomat:

Spalam gogosarii, ii taiem in doua,ii curatam de cotoare, ii mai spalam o data sa indepartam semintele, apoi ii taiem fasii de cca 1cm.

Borcanele (4 bucati a cate 800 grame) le spalam si le sterilizam la cuptor unde le pastram fierbinti pana in momentul in care le umplem cu gogosari.

Punem toate celelalte ingrediente laolalta intr-o oala, le lasam la foc mic pana dau in clocot.

Trecem pe rand gogosarii in 3-4 transe prin sosul de pe foc, ii lasam cca 3-5 minute in sos  sa se inmoaie usor, apoi ii scoatem intr-un castron si repetam procedura pana trecem prin sos intreaga cantitate de gogosari.

Scoatem borcanele din cuptor, asezam sub fiecare borcan cate un cutit cu lama lunga, umplem 4 borcane cu gogosati, apoi turnam sosul ramas (tot fierbinte) peste gogosari, capacim borcanele si le impachetam in paturi unde le vom lasa o zi si o noapte pana se racesc complet, dupa care ii depozitam in camara.

Gogosarii pot fi serviti dupa doua zile.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

22.09.2014, 21:38

Mmmm, ce i-as degusta. Bravo!

anca_rm 1

23.09.2014, 09:30

cred ca-s tare buni

- Andreea - 1

23.09.2014, 20:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos