Gogosari la otet cu conopida

de Andreea Baraboi in Conserve, 25 Sep 2014 | 3377 vizualizari

 

Facem pregatirile pt iarna !

 

INGREDIENTE

  • 4 kg gogosari
  • 1conopida
  • 2 morcovi
  • frunza de telina
  • 500 ml otet
  • 2 litri apa
  • 3 linguri de sare
  • 4 foi dafin
  • zahar 3 linguri cu varf
  • 4 linguri ulei
  • hrean
  • boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari la otet cu conopida:

Am spalat si curatat gogosarii si am indepartat demintele  dupa  care le-am lasat la scurs.

La  fel am prcedat si cu conopida  care am spalat-o si am  desfacut buchetelele si le-am lasat la scurs.

Am curatat si morcovii si  hreanul, morcovul l-am  taiat rondele si  hreanu in 4 fasii , frunza de telina se spala si se lasa la scurs.

Intr-o oala  mare se adauga apa, otetul , foile de  dafin, zaharul, boabele de piper,uleiul , sarea,totul de  potriveste pt gustul fiecaruia si se lasa sa  fiarba .

Cand  fierbe  incepem sa adaugam gogosarii si le   dam un clocot si apoi continuom asa pana terminam gogosarii si ii lasam deoparte sa se   racoreasca putin,

In  acest timp adaugam si conopida sa dea un clocot in  acea compozitie ,dupa  care o lasam la racorit.

Asezam borcanele si incepem sa  asezam un strat de  gogosari unul de conopida unul de morcov , de telina si hrean si asa continuom pana unplem borcanele.

Apoi adaugam apa  clocotita in borcane , inchdem  ermetic   capacele si le lasam in paturi sa se  raceasca  pana a  2 zi. Dupa   ce s-au racit se  dau la loc racoros si se pastreaza  atat timp cat vrem .

 

TIPS-URI

1

Cine doreste sau are preferinte dupa gust se poate pune toate ingredientele, otet , zahar si sare, eu am potrivit totul dupa gust .

2

Mi-au iesit 3 borcane, unul de 5 l, unul de 2,5. si unul de 800 g .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari la otet cu conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri reci si acre cu ou