Gogosele cu crema de vanilie

de carmenvlad in Prajituri, 3 Mai 2011 | 11704 vizualizari

 

Din acest aluat se pot face eclere care pot fi umplute cu crema de vanilie, cu bezea sau cu frisca.
Gogoselele pot fi servite si ca aperitiv, umplute cu diferite paste, vinete, salata boeuf sau orice altceva va doriti.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa
  • 1 lingura otet de vin alb
  • ½ cana ulei
  • 2 cana faina
  • 8 oua
  • 1 varf cutit sare
  • Ingrediente pentru crema de vanilie
  • 300 g zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 1 l lapte
  • 4 pliculete zahar vanilat Dr. Oetker (sau o pastaie de vanilie)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele cu crema de vanilie:

Mod de preparare gogosele

Se pune apa cu uleiul, otetul si sarea la fiert. Cand apa clocotete se trage vasul de pe foc si se pune faina toata. Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si se mai pune putin pe foc (1-2 minute, amestecand continuu). Se opreste focul, se lasa aluatul sa se racoreasca si apoi se pun ouale pe rand, unul cate unul (se pune un ou si se amesteca bine cu miscari circulare, pana cand este inglobat in aluat). Se pune intr-o tava de copt hartie de copt si se pun gogosele mici (se pot pune cu lingurita, cu lingura de inghetata sau cu spritul de ornat). Se cococ la foc iute 10 minute (ca sa creasca) si apoi la foc mediu15-20 de minute. Nu se deschide usa de la aragaz in timpul coacerii. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca inainte de a fi umplute cu crema de vanilie. In interior gogoselele trebuie sa fie goale.

Mod de preparare crema de vanilie

Se pune la fiert 700 ml lapte. Faina se dizolva cu 300 ml lapte dulce rece. Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase (faina sa fie cernuta). Zaharul se bate bine cu ouale si peste ele se adauga laptele cu faina. Cand laptele este gata sa dea in fiert se adauga compozitia de zahar, oua si faina , se amesteca bine sa nu faca cocoloase si sa nu se prinda. Se lasa crema sa fiarba pana cand are consistenta unei smantani groase (amestecand continuu), se opreste focul si se pun cele 4 pliculete de zahar vanilat. Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu prinde crusta. Se umplu gogoselele cu crema de vanile rece. Astfel: se taie un capac  din partea superioara a gogosii doar trei sferturi si se ridica cu atentie sa nu se rupa. Apoi se pune crema in partea inferioara a gogosii, fie cu o lingurita, fie cu un sprit de prajituri. Se las usor capacul peste crema de vanile si se pudreaza cu zahar pudra sau se glazureaza cu  ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu fulgi de ciocolata