Grapefruit Mint Cooler

de boscodina in Cocktail, 15 Iun 2009 | 5563 vizualizari

 

Bautura potrivita acestei vremi, un dulce delicios, racoros si cu vino-ncoace,

 

INGREDIENTE

  • 125g zahar
  • 125ml apa
  • o mana plina menta
  • sucul de la 2 lamai
  • sucul de la 3 grapefruit
  • gheata sparta
  • 250 ml apa gazoasa( sifon)
  • frunze de menta pentru decorare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grapefruit Mint Cooler:

Se pune zaharul in apa si se fierbe pana zaharul se dizolva. Se adauga mana de frunze de menta,zdrobite inainte( sa iasa mai bine esenta din ele) se acopera si se lasa 12 ore.
Dupa 12 ore se strecoara, se pune intr-un vas gen sticla mare ,se adauga sucul de grapefruit si de lamaie si se amesteca bine. Punem si gheata zobita ( ori la blender, ori puse cuburile de gheata intr-o punga si apoi aceasta intr-un servet de bucatarie si cu latul unui ciocan maruntita) si ornam cu frunze de menta.
Se toarna in pahare in care inainte s-a pus pana la jumatate gheata zobita ( 6 portii ies) nu se umple pana sus paharul in asa fel incat sa putem adauga sifonul( eu nu am pus).

Daca ti-a placut reteta noastra "Grapefruit Mint Cooler" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Miha 1

25.06.2009, 12:33

Cu coniac nu merge? Ca votca nu-mi place!

boscodina 1

25.06.2009, 16:50

daca suni prietenii sigur merge. asa esti sigura ca scapi de raceala , pleaca la altcineva si ai si companie placuta .

aziz 1

05.06.2011, 17:42

stiam eu ca am mai vz undeva ,eu am facut cu grapefruit rosu dar nu am avut rabdare sa las 12 ore l-am lasat doar la racit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cocktail vodka & piersici