Humus reteta

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2015 | 5956 vizualizari

 

Humus reteta
O reteta buna ca antreu.Se face rapid .

 

INGREDIENTE

  • Humus reteta
  • o cana naut
  • o lamaie
  • o ceapa rosie
  • 2 linguri pasta de susan Tahini
  • o lingura pasta de tomate
  • o lingurita boia de ardei
  • un varf cutit fulgi de ardei cayenne
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • 2-3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus reteta:

Humus reteta

Nautul il lasam in apa suficienta pana a 2-a zi.

A 2-a zi il clatim sub jet de apa,il punem la fiert in suficienta apa(2 degete deasupra ) la foc mic si-l fierbem pana este gata. Oprim intr-o cana putina zeama in care am fiert nautul si 2 linguri de naut pentru decor. Dam boabele la robot/masina de tocat.dupa care il subtiem cu putina zeama din cana.Lasam sa raceasca urmand sa adaugam cele doua linguri de pasta de susan potrivim de sare adaugam sucul de la jumatate de lamaie,amestecam si lasam deoparte pentru 15 minute.

Separat intr-o tigaie ,punem uleiul ,cand s-a incins suficient adaugam ceapa taiata semiluna si usturoiul zdrobit,adaugam putina sare,lasam sa inmoiae ceapa,adaugam boiaua de ardei,fulgii de ardei iute si lingura de bulion,lasam pe foc inca 5 minute potrivim de sare. Pe um platou cu asezam pasta de naut si susan ,adaugam compozitia din tigaie,ornam cu boabele de de naut si cu mult patrunjel tocat. Se poate stropi cu ulei de masline .Se serveste cu lipii si cu cealata jumatate de lamaie taiata in 2 felii.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitive bruschete cu naut