Inghetata de mango

de adasev12 in Dulciuri, 1 Iun 2012 | 3387 vizualizari

 

recunosc ca fructele astea exotice nu prea le folosesc...una la mana -. sunt destul de scumpe si doi la mana mi-ar parea rau sa arunc apoi, daca nu plac...totusi cateva am mai incercat, gen mango, papaya, avocado si inca ceva ciudat, de culoare galbuie, cu un sambure mare, coaja casanta, nu-mi amintesc cum se numeste...dintre toate mango mi-a ramas in minte, ca avea un parfum deosebit si o aroma intensa...zilele trecute am luat doua...una am papat-o cu sotul, dar cum la copii n-a avut trecere, am zis sa fac o inghetata cu ce-a ramas...

 

INGREDIENTE

  • un fruct de mango, cam 600 g a avut
  • 2X125 g iaurt gras
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • un praf de nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de mango:

Am curatat fructul de coaja si l-am taiat de pe cotor...daca exista o modalitate anume de a curata mango, va rog sa-mi spuneti...eu m-am cam chinuit sa-i scot imensul sambure...

Bucatelele de mango le-am pus in blender si le-am facut pasta. Le-am lasat intr-o sita mai deasa sa se scurga surplusul de suc, ca sa nu faca prea multe ace de gheata.

Frisca am batut-o cam pe jumatate si un pic, cat sa fie asa ca o ciulama, apoi am amestecat-o cu iaurtul.

Peste mango am razuit putina nucsoara , am amestecat , apoi am turnat peste amestecul de frisca si iaurt, am omogenizat si am pus in caserola, am dat la congelator, amestecand in ea bine-bine din ora in ora de 4 ori, apoi am lasat la inghetat. Dupa inca 2 ore se poate servi.

Mi-a placut mult si cu siguranta mai fac!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

laura_n 1

02.06.2012, 13:57

Oau, o inghetata super faina! Trebuie sa o fac si eu

Mihaela11_jo 1

02.06.2012, 22:23

Foarte aromata!

adasev12 1

03.06.2012, 01:55

laura, sigur o sa-ti placa

hihaela11_io...multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata Lassi din mango dulce