Islere dupa reteta lui INCZI

de Panacris in Prajituri, 24 Noi 2011 | 10465 vizualizari

 

Pentru Islere sunt mai multe variante de retete. Va voi prezenta reteta preluata de la verisoara mea din Campulung la Tisa, Maramures!

 

INGREDIENTE

  • faina 300 gr
  • unt 250 gr.
  • zahar pudra 250 gr.
  • nuca macinata 150 gr.
  • rom 2 linguri
  • praf de copt 1 plic
  • smantana cat cuprinde
  • CREMA
  • unt 200 gr
  • zahar tos 200 gr
  • GLAZURA DE CIOCOLATA
  • NUCA MACINATA
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere dupa reteta lui INCZI:

Faina, zaharul pudra, nuca, romul, praful de copt se amesteca cu untul topit. Totul se framanta cu smantana pana se obtine un aluat omogen. Se intinde usor cu mana pe o planseta presarata cu faina. Se taie forme rotunde cu un pahar de tuica cu marginile subtiri sau cine are cu o forma rotunda mica. Se pun la copt in tava tapetata cu foaie de pergament in cuptorul preincins cca. 20 de minute.

Pentru crema se freca bine untul cu zaharul tos pana se omogenizeaza bine. Atentie trebuie sa se simta cristalele de zahar in crema.

Se unesc islere cate doua cu crema de unt, se rostogolesc prin nuca macinata si se aseaza pe o tava. Glazura se toarna peste islere si se lasa la rece pana a doua zi. Islerele se fac cu cca. 3 zile inainte de a fi servite, alftel vor fi foarte tari.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere dupa reteta lui INCZI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Panacris 1

25.11.2011, 19:40

Multumesc fetelor! Urmeaza varianta Islere de la Nagymama (adica Bunica!)

MOKUSKA 1

14.02.2014, 20:19

minunate!!

Alinutza80 1

16.04.2014, 13:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Islere cu gem