Jamboree de pui

de Irina in Pui, 21 Noi 2009 | 6606 vizualizari

 

Reteta am gasit-o intr-o carte de bucate de la Reader's Digest. Numele mi-a atras atentia in primul rand si m-am dus direct la DEX ca habar n-aveam ce inseamna... Deci jamboree inseamna petrecere, adunare vesela... si alte chestii, dar astea mi s-au parut cele mai potrivite pentru reteta de fata.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui taiate cubulete
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2 ciuperci mari champignon
  • 1 morcov taiat bastonase
  • cateva buchetele de broccoli
  • 150 ml vin alb
  • 300 ml apa fiarta
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lgt tarhon
  • 1/2 lgt cimbru
  • 100 g orez salbatic
  • patrunjel tocat marunt pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jamboree de pui:

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pun bucatile de pui si se rumenesc la foc mare  amestecand continuu. Apoi se micsoreaza focul si se adauga ceapa tocata, ciupercile, foaia de dafin, tarhonul si cimbrul. Reteta originala era si cu coaja de lamaie rasa. Se lasa la foc potrivit pana se inmoaie ceapa si ciupercile, apoi se toarna vinul si apa.

Se adauga morcovii, sare si piper si dupa cateva minute si buchetelele de broccoli si se mai lasa la fiert pana se patrund putin si legumele (imi place sa fie usor crocante).

Orezul doar l-am fiert pentru a-l adauga ca garnitura. Le-am aranjat frumos pe un platou si am presarat patrunjel pe deasupra.

O explozie de culori in farfuria mea! Ce mai, adevarata petrecere, nu?

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Jamboree de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui