Lapte de pasăre

de madi_marin in Dulciuri, 4 Feb 2013 | 54300 vizualizari

 

A trecut foarte mult timp de când nu am mai preparat acest desert. Şi pentru că îmi era poftă de ceva dulce…mi-am amintit de reţeta asta care se face repede mai ales şi e şi foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr pentru albuşuri
  • 5 linguri zahăr pentru lapte
  • 1 plic vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • coajă rasă de lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasăre:

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu cele 5 linguri de zahăr.

Laptele se pune la foc mic şi când s-a încălzit se pun cu lingura gogoşi de spumă care se lasă să se umfle, apoi se scot cu spumiera pe o farfurie.

După ce s-au făcut toate ,,insuliţele,, de spumă, în laptele care fierbe încet se pun esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi gălbenuşurile frecate cu restul de 5 linguri de zahăr. Se amestecă rapid şi continuu până ce sosul se îngroaşă puţin. Se dă deoparte vasul d epe foc şi se pun peste sos gogoşile de albuş.

Desertul se serveşte rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasăre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare