Lasagna cu spanac si cascaval

de Oana in Lasagna, 5 Aug 2015 | 8800 vizualizari

 

Un pranz delicios! 

 

INGREDIENTE

    • foi de lasagna – 200g.
    • cascaval Delaco Sofia – 200 g.
    • spanac maruntit – 500 g.
    • ceapa – 1 buc.
    • unt – 50 g.
    • parmezan ras – 50 g.
    • oregano proaspat – 2 crengute
    • sare si piper alb dupa gust
    • Sos bechamel:
    • unt – 80 g.
    • faina - 4 linguri
    • lapte rece - 800 ml
    • sare si piper alb dupa gust
    • nucsoara rasa – ¼ lingurita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac si cascaval:

  • Pregatiti mai intai spanacul: puneti untul intr-o craticioara si lasati-l sa se topeasca

  • Adaugati ceapa taiata marunt si amestecati usor pana se inmoaie putin

  • Adaugati spanacul congelat si 100 ml apa, puneti capacul si lasati sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand

  • Opriti focul si adaugati parmezanul ras si oregano tocat marunt

  • Pentru sosul bechamel, topiti untul intr-o craticioara, apoi adaugati faina si amestecati cu un tel

  • Adaugati laptele rece, putin cate putin, amestecand continuu si lasati pe foc pana se ingroasa

  • Opriti focul si condimentati cu sare, piper si nucsoara rasa

  • Intr-un vas dreptunghiular, puneti un polonic de sos bechamel, apoi un strat de foi de lasagna, spanac, cascaval Delaco ras si iar foi de lasagna.

  • Continuati cu sos bechamel si alternati straturile pana umpleti tava

  • Deasupra puneti sos bechamel si parmezan ras

  • Puneti tava in cuptor, la 170 de grade pentru 20 de minute

  • Lasati sa se raceasca putin apoi serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne si sos de rosii