Lebede si pasta choux

de alba_zori in Dulciuri, 11 Mai 2012 | 11858 vizualizari

 

Am facut de multe ori pasta choux,bigne sau cum vreti sa ii ziceti,sunt foarte foarte bune si dispar intr-o clipa,postez reteta si ca sa o am pe datile viitoare,sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa.
  •  un pic de sare
  • 100 gr unt in bucatele sau ulei.
  • esenta de vanilie sau pastaie.
  • o lingura de zahar.
  • 150 gr faina.
  • 4 oua mari.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebede si pasta choux:

Sunt asa de bune ca nu te poti abtine , sunt si frumoase.

Am pus intr-o cratita incapatoare apa cu uleiul,sarea,vanilia,zaharul si am lasat sa dea in clocot.

Am luat cratita de pe foc si apoi adaug dintr-o data faina data prin sita in prealabil.

Amestec bine pana devine o compozitie omogena, legata bine ,pun iar pe foc ca sa se desprinda si faina de pe fundul cratitei, dar nu las nici un minut.

Compozitia o pun in frigider cateva minute pana se raceste putin,apoi adaug si ouale pe rand unul cate unul .

Nu incorporezi urmatorul pana nu e incorporat precedentul.

Pun in sac-a-poche si fac niste forme de  choux pe hartia de copt, facem si niste eclere mai lungi si niste forme tip S lungi pentru gatul lebedelor,

Dam la cuptorul preincalzit bineinteles la 200 grade pentru 10 minute apoi la 180 grade pana se inrosesc,dureaza cam 35 minute si nu mai mult ca, sa nu iasa aerul din ele,

Faceti forme fel de fel,de data asta lebede si pasta choux simple cu crema patisera la baza si frisca batuta cu zahar pudra deasupra,

Pudram cu zahar pudra si pofta mare.

Reteta de la crema patisera e simpla si am mai postat-o alte dati(500 ml lapte,70 gr amidon,100 gr zahar pudra,3 galbenusuri,pastaie de vanilie,si amestecata la urma cu frisca dulce).simplu si gustos,

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebede si pasta choux" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (26)

Rocsi 1

13.05.2012, 15:17

Superbe sunt..te felicit!!

Alinutza80 1

01.07.2012, 16:08

foarte frumoase si bune lebedele tale

alba_zori 1

01.07.2012, 17:34

multumesc mult mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme