Legume la cuptor

de Bucataras in Mancaruri de post, 12 Dec 2019 | 6182 vizualizari

 

Nimic mai simplu decat sa arunci tot felul de legume, divers colorate intr-o tava, sa le presari ierburi aromate, un strop de ulei si sa le dai la cuptor. Poti incropi o cina de post rapida, hranitoare sau o garnitura sanatoasa pentru o friptura. Iar posibilitatile sunt infinite, poti combina ce legume vrei, trebuie doar sa tii cont de timpii diferiti de coacere si sa adaugi legumele treptat in tava. 

 

INGREDIENTE

  • ceapa rosie
  • varza de Bruxelles
  • zucchini
  • gogosari
  • cartofi
  • usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor:

Pune cuptorul la incalzit la 200 grade.

Pune cartofii la fiert intai, pentru ca timpul lor de preparare e mult mai mare decat al celorlate legume. Cand sunt aproape fierti scurge-i de apa. 

Curata, spala si taie toate celelalte legume in cuburi de dimensiuni potrivite, apoi raspandeste-le pe toate intr-o tava. 

Presara peste ele sare, piper si ierburi aromatice (mie imi place sa pun cimbru, busuioc, chiar menta), apoi ulei. Amesteca-le usor cu mainile si pune tava la cuptor pentru 25-30 minute. 

Verifica-le la jumatatea timpului de copt si intoarce-le pe ambele parti. Lasa-le la cuptor pana capata o usoara nuanta rumena, sau mai putin daca le preferi usor crocante. 

Daca nu tii post, poti servi legumele la cuptor impreuna cu un sos de iaurt cu menta, sau simple alaturi de o portie de friptura.  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Tocinei de cartofi