Lipie la cuptor cu faina de naut, oregano si susan

de katty in Piine, 19 Mar 2020 | 3919 vizualizari

 

Pentru ca imi doream o paine mai consistenta pentru a o manca cu zacusca intr-o zi de post am incercat aceasta combinatie de faina de grau cu faina de naut. Am  aromatizat-o cu oregano, deasupra am presarat putin susan deoarece iubesc gustul de susan prajit si am obtinut o lipie pufoasa  delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 50 gr faina alba 650
  • 50 gr faina de naut
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 gr apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 10 gr drojdie
  • oregano uscat
  • seminte de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie la cuptor cu faina de naut, oregano si susan:

Intr-un castron cernem faina alba, apoi cea de naut, punem oregano si sarea intr-un colt.

Dizolvam drojdia si zaharul  intr-o cescuta cu apa calduta. Facem o adancitura in mijlocul fainii si turnam drojdia dizolvata. Turnam si restul apei framantand aluatul.

Cand aluatul este aproape gata, adaugam uleiul si framantam pana nu se mai lipeste de maini.

Intindem aluatul pe o hartie de copt cu ajutorul unui sucitor sub forma de cerc si il lasam 15 minute sa creasca.

Ungem lipia cu putina apa calduta, presaram semintele de susan si portionam lipia in cate bucati dorim.

Punem hartia de copt in tava mare de aragaz si o dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie la cuptor cu faina de naut, oregano si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

deyutzky 1

19.03.2020, 21:35

Super!

Rocsi 1

21.03.2020, 20:15

Nu am servit niciodata paine cu faina de naut, dar sigur este gustoasa!

dantes 1

23.03.2020, 09:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa cu susan