Miel la proţap

de gatitdemine in Oaie, 25 Apr 2011 | 23767 vizualizari

 

Mielul la proţap este ceva unic după părerea mea dar desigur efortul şi timpul dedicat preparării sunt pe măsură însă merită .

 

INGREDIENTE

  • Un miel întreg ,
  • ceapă,
  • morcovi
  • usturoi
  • Vin ,
  • ulei ,
  • slănină afumată ,
  • 5-6 lămâi,
  • busuioc.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel la proţap:

1. Se împănează mielul cu usturoi şi bucăţele de slănină şi se fixează bine pe proţap asfel încât să nu alunece în timpul rotirii.

2. După ce mielul este bine fixat trecem la umplerea acetuia . Folosim la umplutură morcovi care este de preferat să fie puţin fierţi înainte, cepele 8-10 bucăţi se pun întregi, câteva bucăţele de slănină crestate ca şi pentru prăjit şi câţiva căţei de usturoi. Peste această umputura se storc 2- 3 lămâi şi se presară busuioc după care se coase cu grijă mielul astfel încât umplutura să fie în siguranţă, ca aromele şi sucurile să rămână în interior pentru a imprima cărnii un gust aparte .

3. Proţapul se pune deasupra jarului pregătit în prealabil dar la o distanţă suficient de mare, astfel ca prăjirea să se facă lent. Asta va dura aproximativ 4 ore.

4. Foarte important ca în timpul prăjirii mielul să fie uns cam din 10 în 10 minute cu un bait preparat din vin, zeamă de lămâie, ulei, ceapă felii, usturoi şi busuioc.

Merge excepţional cu un sos de sezon adică un sos de leurdă preparat simplu cu iaurt .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel la proţap" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București