Minciunele

de Criss in Dulciuri, 15 Apr 2014 | 22996 vizualizari

 

Daca pana acum nu stiati, cei mai mari maestrii bucatari sunt barbatii. Avem dovava. ;)
Impreuna cu Alex, ne-am jucat in bucatarie, am impletit aluatul si am facut niste minciunele. Chiar daca unele au ajuns sa semene mai degraba cu niste rate , intentia conteaza. ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 cutie mica (200 g ) iaurt gras
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 550 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele:

Spargem ouale, adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem cu mixerul pana se spumeaza ouale si s-a topit zaharul. Adaugam iaurtul, bicarbonatul de sodiu, coaja de lamaie si amestecam bine. Adaugam apoi faina treptat, amestecand mai intai cu o lingura, apoi pe masura ce aluatul devine mai gros, framantam cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios. Punem faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime. Aluatul se lipeste destul de usor, asa ca vom lucra doar pe masa infainata. Taiem aluatul in patratele, la mijlocul fiecarui patrat taiem putin, apoi intoarcem un colt si il scoatem pe gaura. :) Sper sa intelegeti mai bine din poze. Minciunelele astfel formate le prajim in baie de ulei si le scoatem apoi pe hartie absorbanta. Pudram cu zahar vanilat. Cam asta e tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cirighele