Mini pateuri cu ton

de oanapl in Ton, 27 Dec 2019 | 3214 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun
Dacă aveți musafiri, aceste mini pateuri sunt perfecte: se fac rapid și sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi dreptunghiulare de aluat foietaj
  • 2 conserve ton bucăți în ulei de măsline (170 g)
  • 200 g cremă de brânză
  • 1 ou mediu
  • 10-15 măsline negre fără sâmburi
  • 60 g cașcaval ras
  • sare
  • piper
  • 1 ou (pentru uns buseurile cu ton)
Portii: 42
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini pateuri cu ton:

Se pune crema de brânză într-un vas, se adaugă oul și se mixează, apoi se adaugă tonul bucăți scurs, măslinele tocate mărunt, cașcavalul ras, sare si piper dupa gust. Se amestecă până la omogenizare.

Se taie aluatul foietaj, pe lățime, în 3 bucăți egale.Se pune umplutura de ton pe una dintre laturile lungi ale bucăților de foietaj. Se unge latura opusă a foilor cu puțin ou bătut.
Se rulează bucățile de foitaj dinspre partea cu umplutura spre latura opusă unsă cu ou. Se presează cu grijă capetele rulourilor obținute.
Se taie fiecare rulou în bucăți de cca 3 cm și se așează în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Se înțeapă pateurile cu o scobitoare, apoi se ung cu oul rămas.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru cca 25 de minute sau până când se rumenesc uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pateuri cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu ton