Miyeokguk - Supa coreeana de alge

de Mitinita in Supe, 17 Apr 2012 | 11739 vizualizari

 

Astazi vin la voi cu ceva inedit,dar ceva de care se vor bucura cei care sunt adeptii caloriilor reduse si a mancarurilor sanatoase. Este vorba despre supa coreana de alge,care este foarte usor de preparat si are atatea beneficii pentru sanatatea noastra. Fara a mai intra in detalii despre proprietatile algelor (m-ar apuca weekendul daca ma mai lungesc mult),vreau sa mentionez totusi ca am incercat si algele chinezesti de prin magazinele bio si cele coreene,acestea din urma fiind cu mult superioare . Au un gust usor sarat si pot fi folosite si in loc de snack,desi sunt crocante la inceput se inmoaie repede. Sunt destul de versatile,fiind folosite mai ales la supe si salate.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru supa de pui sau de legume
  • 1 pumn de alge uscate
  • 3 catei de usturoi,pisati
  • 1 lingura sos de soia
  • 1/2 lingurita de ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miyeokguk - Supa coreeana de alge:

Algele uscate se lasa la inmuiat,iar supa de legume se pune pe foc. Se adauga algele inmuiate,usturoiul pisat si se lasa sa fiarba la foc mic.

La sfarsit se adauga sosul de soia si uleiul de susan,neaparat acesta sa fie adaugat ultimul si sa nu mai fierbeti dupa caci isi va pierde aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miyeokguk - Supa coreeana de alge" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (31)

bucatarimcudiana 1

18.04.2012, 11:03

interesanta supica asta

Sim0na 1

18.04.2012, 11:43

Inca o supita specifica Mitinita! Nu cred ca m-as incumeta sa fac... dar cu siguranta nu as refuza o portie facuta de tine!

Maria68 1

18.04.2012, 12:28

as incerca o astfel de supica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu cus-cus