Musaca cu sunca ,ciuperci si sos

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2010 | 17674 vizualizari

 

O musacaaaaaaaaaaa .te lingi pe degete,nu glumesc ,va poftesc la masa mea.
Este o musaca mai simpla sa zic asa ,adica fara cartofi prajiti.......stiu, veti zice e mai buna,ce-a cu cartofi prajiti,dar sincer chiar merita incercata,buna rau de tot

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi fierti in coaja
  • 2 cepe
  • 200 sunca porc
  • 250 bacon
  • 150 g cascaval ras
  • 2 oua crude
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 feliuta ardei rosu
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • putin ulei

Sos:

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 50 g cascaval ras
  • 300 ml  smantana
  • putina sare

decor:

  • ardei verde
  • rosi chrry
  • pasta de tomate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu sunca ,ciuperci si sos:

Se fierb cartofii in coaja,se curata ,se taie feliute.

Se toaca sunca si baconul marunt

Se curata ceapa si se caleste in putin ulei apoi se pune sunca si baconul si se calesc ,se pune ardeiul tocat , pasta de tomate  si ciupercile scurse din conserva(le-am lasat intregi ,asteptam reclamatii ,dar se pare ca nu au fost)se adauga sare,piper si vinul si se lasa sa dea 3 clocote,dupa care se stinge focul.

Dupa ce s-a racit putin se amesteca cu 2 oua intregi (bine fara coaja..........glumesc)

Se pune putin unt intr-un vas se pune un rand de cartofi feliati ,se condimeteaza cu sare si piper ,un strat subtire de cascaval ras dupa care jumatate din compozitia cu sunca,din nou se pun cartofii,cascaval,compozitia cu sunca si in final ultimul strat de cartofi.

Se pregateste sosul:

se topeste untul intr-o tigaie, se pune faina, se caleste putin 2 minute dupa care se pune smantana(sau lapte)se amesteca bine, se pune cascavalul ras si se condimenteaza cu sare si piper alb.

Se pune sosul peste ultimul strat de cartofi si se da la cuptor pentru 30 minute.

Decor.....dupa bunul plac al fiecaruia,eu am pus,ardei,rosii si pasta  de tomate

Se serveste atat calda cat si rece

PS:s-a bronzat putin , in spania e mai cald..............hahaha

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu sunca ,ciuperci si sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Corabioare de dovlecei