Mustar de casa

de Ancutsa in Conserve, 25 Aug 2017 | 6242 vizualizari

 

Pentru ca in ultima vreme am tot experimentat diverse alergii, m-am hotarat sa renunt la anumiti conservanti si coloranti. Astfel ca mi-am facut in casa diferite conserve. Printre ele, si acest mustar de casa. Simplu, dar iute.

 

INGREDIENTE

  • 100 g boabe de mustar
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura otet din vin
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 2 linguri zahar
  • Optional:
  • 1 lingura lapte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mustar de casa:

 

Se pun boabele de mustar (eu le-am cumparat din plafar) intr-un vas mai adanc, il puteti folosi pe cel de la blender, cum am facut si eu. Se clatesc in apa rece, apoi se acopera cu un strat generos de apa si se lasa la inmuiat 20 de minute.

Se arunca apa, se clatesc din nou, iar acum se adauga: un strat subtire de apa care sa acopere boabele (asta inseamna cam 3 linguri), otetul, zaharul si sarea. De aceasta data, l-am vrut simplu, asa ca nu am folosit alte mirodenii, insa puteti experimenta dupa plac.

Se lasa la macerat 2 zile, in frigider. Folosind vasul de la blender, i-am pus capacul, asa ca nu a luat nici alte arome din frigider.

Dupa acest timp, se amesteca cu blenderul, cu multa rabdare, pentru ca dureaza ceva pana se omogenizeaza si se sparg bobitele (cam 10 minute mi-a luat mie). Gustandu-l in timp ce il amestecam, mie mi s-a parut cam iute, asa ca l-am inmuiat cu o lingura de lapte, insa acum depinde de gustul fiecaruia.

De mentionat ca nu s-au spart toate bobitele, insa nu ma deranjeaza pentru ca oricum nu intentionam sa arate ca mustarul din comert. Arata chiar rustic asa. Iar gustul este unul iute, usor dulce, dar mult mai aromat si intens fata de cel cumparat, asa ca de-acum imi voi face mustarul in casa si voi experimenta diverse combinatii.

 

Timp total: 2 zile la macerat + aprox 35 de minute pregatire si mixare

Portii: 1 borcan de 300g

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/08/mustar-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mustar de casa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta