Noodles cu vita

de Irina in Vita, 26 Ian 2015 | 24656 vizualizari

 

E prima incercare de acest fel pentru mine si sunt bucuroasa ca mi-a reusit. Data viitoare voi adauga mai mult sos ( caci ar mai fi avut nevoie, dupa parerea mea) si niste urechi de lemn, adica un soi de ciuperci chinezesti, pentru cine nu stie. Iata cum am pregatit reteta de noodles cu vita:

 

INGREDIENTE

  • 400 g antricot de vita
  • 3 cepe verzi
  • 2 morcovi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 felii ghimbir proaspat
  • ardei iute (cateva rondele)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri sos de soia dark
  • 2 linguri sos de soia light
  • 1 ceasca vin alb
  • 2 linguri zeama de lime
  • sos dulce-iute
  • 125 g noodles de orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Noodles cu vita:

Pentru inceput am taiat carnea fasii si le-am pus la marinat cam 1 ora, intr-un sos format din: sosul de soia, vin, zeama de lamaie, sare, piper.  

Am pus taiteii la fiert in apa clocotita.

Am curatat legumele si le-am taiat: usturoiul si ghimbirul rondele, ceapa verde si morcovii sub forma unor bastonase.

Am incins wok-ul la foc iute, am adaugat ulei de masline (eu folosesc o cantitate destul de mica) si am adaugat ceapa, usturoiul, morcovii si ghimbirul. 

Cui ii place mancarea usor picanta poate adauga cateva rondele de ardei iute. 

Am sotat legumele max 2 minute, astfel ca morcovii au ramas crocanti, dupa care le-am scos pe o farfurie. 

In wok am adaugat din nou putin ulei si cand s-a incins bine am adaugat fasiile de carne scurse de sos. Sosul l-am pastrat intr-un bol. 

Am sotat si carnea la foc iute, am adaugat sosul in care s-a marinat si in plus sosul dulce-picant. Acum carnea e frageda si pare usor caramelizata. 

Peste noodles am adaugat legumele si carnea, impreuna cu sosul ramas in wok si am amestecat. Am presarat cateva bastonase de ceapa verde si am servit. 

Va poftesc la masa noastra! 

 

 

TIPS-URI

1

Cui ii place mancarea usor picanta poate adauga cateva rondele de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Noodles cu vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Antricot de manzat cu sos gorgonzola