Orange pie (portokalopita)

de Oana in Prajituri, 13 Ian 2013 | 20073 vizualizari

 

This gorgeous pie reminds us of Greece, of Lefkada Island. Thank you, Georgia, for this wonderful pie, we love it so much! Ευχαριστω!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 2 linguri praf de copt
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • Sirop:
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 350 ml apa
  • 400 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orange pie (portokalopita):

Pentru inceput trebuie sa taiem sau sa rupem foile de placinta in bucati mici si sa le lasam la uscat, intr=o tava. Din cand in cand se mai amesteca sa se usuce bine. Se lasa cateva ore, cel putin 4 ore. Eu le-am lasat asa dimineata si la pranz am facut placinta.

Praful de copt se amesteca cu iaurtul si se lasa 5 minute sa se umfle bine. Se amesteca cu mixerul sau la robot ouale cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de la portocala si uleiul, pana se umfla si zaharul este topit. Se amesteca compozitia cu iaurtul. Se tooarna amestecaul peste foile de placinta si se lasa 10 minute sa se inmoaie putin.

Se pune placinta in cuptorul preincalzit, la 170 grade pentru 30 de minute. Se verifica sa fie bine rumenita deasupra si inchegata.

Cat timp placinta este la cuptor se prepara siropul. Se amesteca toate ingredientele pe foc, iar cand incepe sa fiarba se opreste si se pune putin la racit.

Se scoate placinta din cuptor, se lasa 10-15 minute sa se racoreasca si se taie cubulete. Se insiropeaza apoi cu toata cantitatea de sirop. Se pun cate 2 linguri de sirop pe fiecare cubulet si in spatiile dintre ele. Se lasa apoi sa se raceasca complet...daca aveti rabdare! Noi nu prea am avut, este minunata, deosebita si atat de parfumata! Este foarte buna rece, din frigider. În Grecia, acest desert se numește portokalopita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orange pie (portokalopita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere - Reteta ca la mama acasa