Orez cu legume si turmenic

de ReteteDePoveste in Mancaruri de post, 13 Sep 2013 | 7461 vizualizari

 

Pentru ca este vineri si este post, astazi va propun o retetea simpla si delicioasa de orez cu legume.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr orez cu bob lung
  • 1,5 litri apa
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde/galben
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 lingurita turmenic
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume si turmenic:

Alegem orezul de boabele urate, il splam bine, pana cand apa devine limpede si il scurgem.
Intre timp, punem intr-o cratita separat apa la fiert.
Ceapa tocata o punem la calit intr-o cratita cu putin ulei.
Cand devine sticloasa, adaugam orezul, pe care il amestecam usor pana cand se albeste. Adaugam morcovul dat prin razatoare, mai amestecam 1 minut, dupa care adaugam ardeiul tocat patratele, turmenicul, sare, piper si turnam apa cu polonicul. Turnam cate un polonic de apa, asteptam sa fie absorbit, iar un polonic, iar asteptam, si tot asa pana cand orezul se umfla cam trei sferturi. Potrivim de gust, daca mai trebuie sare, piper, oprim focul, adaugam 2-3 polonice de apa fierbinte, punem capacul. Punem un prosop deasupra capacului, sa fie bine sigilat, si lasam asa 15 - 20 de minute, astfel orezul se va gati singur.

Turmenicul ii va da o culoare galbena frumoasa, si ii confera un gust delicat.
Turmericul este originar din regiunea indo-malaeziana, si este intalnit cel mai adesea in bucataria indiana.

Va doresc,
Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si turmenic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole galbena