Oţet de trandafiri

de miki_a in Pt salate, 6 Iun 2015 | 3271 vizualizari

 

Oţetul de trandafiri este unul din cele mai frumoase şi plăcute condimente pe care îl putem obţine acasă, cu minim de efort. Avem nevoie doar de petale proaspăt culese şi oţet alb de calitate.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr trandafiri roz pentru dulceaţă;
  • 500 ml oţet alb.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oţet de trandafiri:

Petalele de trandafir se scutură bine de impurităţi si gâzuţe. Se rupe partea alba a petalelor doar dacă acestea au gust amar (gustaţi fără grijă) şi dacă vă plac le folosiţi în totalitate.

Într-un borcan curat punem petalele de trandafir şi turnăm oţetul, cât să le cuprindă. Lasăm câteva minute dupa care competam daca petalele nu sunt cuprinse.

Punem capac şi pastrăm în loc întunecos, la temperatura camerei, timp de 2 săptămâni, deci nu în lumina soarelui.

După nici câteva ore culoarea oţetului va fi de un roz foarte plăcut.

După doua săptămâni se filtreză şi se păstrează la frigider, dar se va consuma şi utiliza doar la temperatura camerei.

Dacă doriţi un oţet mai concentrat, după filtrare adăugaţi alte petale de trandafir proaspete si urmati aceiaşi paşi (macerare 2 săptămâni la temperatura camerei, filtrare, păstrare la rece).  Eu am făcut metoda scurtă şi am fost foarte multumită de rezultat.

Folosim la salate de sezon, dar este foarte bun şi pentru îngrijirea pielii dându-i fermitate şi supleţe (folosim întotdeauna diluat cu apă), îngrijirea părului acţionând ca un balsam (la fel, se foloseşte doar diluat), este remediu pentru durerile de cap, stări de febră, dureri reumatice, greaţă etc. Are efect dezodorizant şi dezinfectant (se foloseşte diluat şi ca apă de gură).

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Pentru obţinerea acestui oţet se folosesc doar petale de trandafir proaspete.

2

Trandafirii folosiţi nu trebuie să fie stropiţi cu pesticide (sau cel mult 2 saptămâni trecute de la tratament). Nu folosesc petale de la trandafirii din comerţ sau din alte surse nesigure.

3

Oţetul folosit poate fi si de măr cu miere (are concentraţia de alcool mai mică).

4

Oţetul filtrat se păstrează la rece şi se consumă numai la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oţet de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

miki_a 1

08.06.2015, 07:12

Succes Miha! Sa-mi spui daca iti place, ca eu m-am indragostit de el!

Panacris 1

13.06.2015, 19:27

Acum am văzut și varianta ta! Super fain!

miki_a 1

13.06.2015, 22:35

Multumesc Cristina! Astept si varianta ta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri, varianta cu apa plata