Oua coapte in sos de rosii cu legume si ricotta

de elucubratiiculinare in Cook and smile, 20 Aug 2016 | 3759 vizualizari

 

Ce ziceti de asa mic dejun?

 

INGREDIENTE

4 ouă

2-3 linguri ulei de măsline

1 conservă/borcan

400 g roșii în suc propriu

1 ceapă roșie

1 ardei gras roșu

1 ardei gras verde

1 linguriță boia dulce/iute

8 căței de usturoi

1 linguriță oregano uscat sau 1 lingură oregano proaspăt

1 linguriță busuioc uscat sau 1 lingură busuioc proaspăt

4 linguri ricotta

4 linguri mozzarella rasă

1 lingură parmezan ras pătrunjel verde ardei iute

- opțional sare piper

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua coapte in sos de rosii cu legume si ricotta:

Încingem cuptorul la 200 grade C. Călim ceapa roșie tăiată fideluță câteva secunde într-o tigaie ce va putea fi ulterior dată la cuptor. Adăugăm ardeiul roșu și cel verde tăiat julienne. Gătim pentru aproximativ 10 minute amestecând ocazional. Adăugăm boia de ardei, dulce sau iute după preferință și 1 ardei iute tăiat pe jumătate dacă vă place mâncarea iute. Adăugăm cățeii de usturoi tăiați felii, roșiile tocate împreună cu sosul lor, oregano, busuiocul și amestecăm. Gătim la foc mic pentru 15-20 minute.  Facem 4 găuri în tigaie, în care punem câte o lingură de ricotta și deasupra câte 1 ou. Presărăm mozzarella, parmezan și condimentăm cu sare și piper. Se dă la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute la 200 grade C în funcție de cât de moi vă plac ouăle. Servim cu pătrunjel verde și baghetă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua coapte in sos de rosii cu legume si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

22.08.2016, 19:46

Eu mai fac asa, dar pe aragaz.Chiar mi-ai reamintit de aceste oua cu sos de legume!

stefy_a 1

25.08.2016, 16:58

mmmm..bun, bun!

deyutzky 1

18.09.2016, 22:30

delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mic dejun cu Breville Panini Maker