Oua vopsite in mod traditional

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2011 | 24479 vizualizari

 

Cu foarte mici exceptii,acesta este modul in care vopsim ouale de Paste.Mi se pare o metoda mai naturala si putin mai "altfel" .Cred ca si lor le place ,de aceea stau asa mandre in cosercuta cu bunatati.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • coji de ceapa,de preferinta de la ceapa rosie
  • frunze de diferite forme
  • un dres lycra ....hi hi hi,un ingredient indispensabil
  • putina slaninuta pentru luciu
  • evident si apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite in mod traditional:

De preferat este sa se foloseasca oua cu coaja albe,desi este stiut ca acestea au coaja mai subtire.

Ouale se degreseaza  bine.Frunzele culese pentru aceasta operatiune trebuie sa aiba o forma cat mai placuta,deoarece modelul va ramane imprimat pe ou.

Ar fi bine sa pastrati si un dres lycra mai uzat,pentru a fi folosit la aceasta operatiune.In caz contrar va fi musai sa sacrificati unul nou,insa nu-i recomandat.

Frunzele se pun in apa rece pentru a se lipi mai bine de ou.Se pune frunza(se pot pune chiar doua) pe ou,se infasoara intr-o bucatica de ciorap ,cat mai strans si se leaga la capete cu ata.

Intr-o oala se pun cojile de ceapa si apa.Se aseaza ouale,se acopera cu cojile de ceapa si se pun la fiert la foc mic,avand grija sa nu crape.Lasam sa fiarba atat cat consideram ca trebuie pentru ca oul sa fie fiert suficient.

Se mai lasa in apa pana se racesc,apoi se scot pe o hartie si se indeparteaza "imbracamintea".

Pentru luciu se dau cu putina slaninuta.

Sper ca vor fi pe placul vostru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite in mod traditional" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (122)

Andu_Andy 1

17.04.2014, 13:55

Si dupa ce le-am scos, indepartez dresul si frunza? SAu le vopsesc cu tot cu dres?

diaconta 1

18.04.2014, 09:56

Andu_Andy,se vopsesc-fierb cu tot cu dres,altfel nu ramane modelul.Se scot,se lasa putin sa se usuce si se indeparteaza dresul si frunza.
Sarbatori frumoase!

diaconta 1

18.04.2014, 09:57

Xana,foarte urate mi-au iesit anul asta ))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Am vopsit oua, cititi pasii parcursi