Pachetele cu ciuperci si piure de cartofi

de aziz in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2011 | 5801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr branza sarata(poate fi si crema de branza si adaugam sare atunci) 
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 600 gr faina alba

               Pentru umplut:

  • 2 cutii ciuperci
  • o ceapa
  • un catel usturoi
  • un cub unt 50 gr
  • sare piper
  • o lingurita supa instant
  • un cartof mare sau 2-3 mai mici
  • un vf lingurita turmeric
  • un vf lingurita curry
  • un vf lingurita nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu ciuperci si piure de cartofi:

        Facem mai intai aluatul: amestecam toate ingredientele intr-un castron ,pana obtinem un aluat ca o plastelina.Il impartim in doua discuri pe care le imbracam in folie de plastic si dam la frigider 30 minute.
         Umplutura de ciuperci: se scurg ciupercile de apa si se toaca marunt .Untul se pune la topit, adaugam ceapa taiata foarte fin+catelul de usturoi ,iar cand devine ca sticla adaugam ciupercile,saram si piperam adaugam supa instant si lasam pana scad de tot.Se lasa la racit .
         Umplutura de cartof: se curata cartoful sau cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina supa instant.Se fac piure si se condimenteaza cu turmeric,curry,nucsoara ,sare ,piper; daca doriti puteti adauga si o jumatate lingura unt.
          Aluatul se intinde foaie subtire se decupeaza cu un pahar sau forma rotunda si se umple cu ciupercute sau cartof.Se dau la frigider sau congelator 5 -10 minute ,apoi se ung cu ou si se dau la cuptor 180 grade cam 20-25 minute ,sau pana devin aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu ciuperci si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci si blue cheese