Paella

de mihaelar63 in Fructe de mare, 4 Ian 2015 | 7427 vizualizari

 

Cu ce ? Cu ce am avut pe langa casa . Greu am salvat bucata de chorizo inainte de a fi decimata . De mult timp imi doream paella , mai aveam un plic cu condiment special cu sofran , adus din Spania .Am studiat alte retete de paella de pe site.A fost foarte usor de preparat si am sa mai repet reteta cu mici schimbari .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr inele calamar
  • 300 gr piept curcan
  • 300 gr orez [ eu am pus cu bob mare ]
  • 200 gr carnat chorizo picant
  • 100 gr mazare verde congelata
  • 100 ml ulei masline
  • 1 plic condiment pentru paella cu sofran
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ceapa alba
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 2 cepe verzi
  • 4 catei usturoi
  • 200 gr rosii cherry
  • sare
  • patrunjel verde -optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella:

Inelele de calamari se pun la fiert 15 minute in apa cu sare putin ulei masline, ceapa alba tocata  si zeama de lamaie .

Spre sfarsitul fierberii se aduga si mazarea congelata .

Carnea de curcan se spala si taie cuburi mai marisoare .

Chorizo se taie rondele .

Ceapa verde si usturoiul se feliaza si se prajesc usor . Se aduga carnea de curcan , carnatulsi ardeiul cubulete  .

Se prajeste cateva minute pana pieptul de pasare se albeste .

Se aduga orezul ,sare si se prajeste usor inca 2-3 minute .

Scurgeti apa de pe inelele de calamar si adugati la orez . Se mai pune apa cat sa treaca usor peste orez .

In acest moment se pune plicul cu condiment cu sofran si se fierbe 10 minute la foc mic .

Dupa un clocot am transferat compozitia intr-o tava rotunda [ nu am avut vas special pentru paella ] . Orezul a inceput sa se infoaie .Am adugat calamarul cu mazare .

Se aranjaza frumos ingredientele deasupra, inclusiv jumatatile de rosioare [ am pus cateva rondele de ardei si ceapa verde ]

Se da la cuptor ca orezul sa se infoaie frumos si se uste putin la suprafata .

Cine doreste poate pune si patrunjel verde .

Serviti paella calda .

TIPS-URI

1

Nu este important sa aveti vas special . Importante sunt ingredientele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paella cu creveti