Paine

de Lina24 in Piine, 1 Feb 2019 | 1722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cani de faina 
  • un cub de drojdie 
  • 200 ml lapte 
  • 100-150 ml apa 
  • 1 lingurita zahar 
  • 1 + 1/2 lingurita sare 
  • 2 oua + 1 galbenus pt uns 
  • 50 gr unt 
  • 50 ml ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Punem faina intr-un lighean si facem o gaura in mijlocul ei.

Drojdia o frecam cu o lingura zahar, apoi o turnam in gaura de la faina si o lasam 5 minute la dospit.
Cele 2 oua le batem spuma cu sarea.
Adaugam si ouale batute peste faina si incorporam bine, apoi punem laptele si apa treptat si framantam. La sfarsit punem untul si apoi uleiul.
Aluatul il acoperim cu un prosop de bucatarie curat, il lasam la crescut la loc cald.
Cand si-a marit volumul, il modelam.
Dam forma dorita painii si o asezam in tava.
O introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 180 grade C, timp de 1h.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine spaniola - Pan de Horno