Paine cu cartofi

de gaby_gabytza in Piine, 14 Dec 2018 | 2148 vizualizari

 

reteta romaneasca
Eu am servit-o cu cativa cartofi copti in jar exact ca atunci cand eram mici copii si ne bucuram de orice cu o veselie aparte :x:x:X:x:X

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 ml apa
  • 500 g cartofi
  • 15 g drojdie proaspata
  • sare
  • ulei
  • 1 lg zahar
  • uns
  • 1 lg zahar
  • 50 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Punem cartofii cu tot cu coaja la fiert,dupa ce s-au fiert ii decojim si ii zdrobim. Dizolvam drodia in apa calduta si o rasturnam peste cartofi. Adaugam 2 linguri de ulei,sare si o lingura de zahar. Amestecam bine toate ingredientele si adaugam faina. Incepem sa framantam iar daca mai e nevoie mai adaugam faina pana iese un aluat elastic si putin lipicios. La sfarsit adunam aluatul cu putin ulei si dam la dospit cca 1 ora.
Infainam masa de lucru si impartim aluatul in 6 bucati. Luam fiecare bucatica si o facem rulou. Dupa care din 3 rulouri incepem sa impletim o paine. Ungem tava de paine cu ulei si o tapetam cu faina si punem aluatul impletit. Procedam la fel si cu celelalte 3 rulouri. Lasam aluatul in tava la dospit inca 20 min dupa care il ungem cu 1 lingura de zahar dizolvat in 50 ml apa.
Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in trei corzi