Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

de katty in Piine, 26 Noi 2021 | 3042 vizualizari

 

De ceva vreme am renuntat la painea din comert si am inceput sa fac paine de casa care are un gust si calitati nutritive net superioare.

 

INGREDIENTE

  • 610 gr faina de grau 650+ pentru blat
  • 20 gr tarate fine de grau
  • 70 gr faina integrala de secara
  • 450 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 10 gr drojdie uscata
  • seminte de susan pentru decor
  • 2 linguri apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau:

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda si 1 lingura de faina intr-un castron si turnam amestecul in centru. Lasam cateva minute pana isi mareste volumul si drojdia este activata. Punem intr-o margine sarea, turnam uleiul, restul de apa si incepem sa framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.Strangem aluatul intr-o bila.  Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca. Cand aluatul a crescut suficient il scoatem pe un blat infainat si il framantam bine. Impartim aluatul in doua parti egale, dam forma  aluatului de sul si il punem in tavi. Acoperim tavile cu un prosop si  lasam aluatul sa creasca. Cu o pensula umezim painea deasupra si presaram semintele de susan. Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc iute 20 minute, apoi reducem focul la mediu pentru inca 30 minute. Scoatem tavile, apoi scoatem painea din tava si o lasam la racit invelita in prosop. Daca dorim  o coaja foarte crocanta punem in cuptor o tava cu apa cand pornim cuptorul sa se incalzeasca, pe care o vom scoate dupa cele 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (7)

madi_marin 1

27.11.2021, 10:15

Rocsi 1

27.11.2021, 19:54

Oricand as servi paine de casa! Imi place mult cum ti-a iesit!

mihaelar63 1

27.11.2021, 21:50

Foarte buna !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa aromata