Paine cu kefir si ceapa prajita

de Panacris in Piine, 13 Apr 2021 | 3349 vizualizari

 

Ce e mai frumos și plăcut într-o zi răcoroasă de primăvară, să adulmeci o aromă de pâine proaspătă în casă, iar adaosul de ceapă, chiar nu a stricat aroma.

Rețeta mea este pentru gospodinele moderne, ce nu prea au timp de stat în bucătărie și le asigur că rețeta nu a dat greș niciodată.

Simplu și gustos!

 

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.
  • kefir cca. 1500 ml.
  • făină albă de grâu Dobrogea 660 g
  • sare iodată 1 lingură
  • zahăr tos 3 lingurițe
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri
  • drojdie uscată 1 plic
  • ceapă prăjită cca. 100 g
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu kefir si ceapa prajita:

Mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica nr. 3, mașina de frământat și copt pâine. 

In recipientul masinii de pâine se pune apa, kefirul, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat, dospit și copt. După primul semnal se adaugă ceapa prăjită.

Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, nu mai deschide-ți capacul, își face treaba singură.

Clasic se face o maia din drojdie, zahăr şi puţină apă, apoi se lasă la dospit în mijlocul grămezii de făină, cca. 10 minute. Se trece la frământat, ajuta cu uleiul de flaorea soarelui, adunându-se aluatul uşor, uşor dinspre margin spre interior, până se obţine un aluat omogen, care se lasă la dospit cca. 60 min.

Aaaaa, să lămuresc ingredientul Ceapa prăjită! 

De data asta am trișat și am folosit ceapă prăjită, achiziționată de la Kaufland sau Lidl, la produse americane!

Spor şi poftă bună! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu kefir si ceapa prajita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta cu masline