Paine cu ulei de masline

de adnia in Piine, 3 Ian 2013 | 3380 vizualizari

 

Dragostea face retetele mai gustoase, iar drojdia o ajuta sa creasca, nu? Deci, ce altceva puteam face decat ceva care sa ne incante papilele gustative, sa ne aduca o aroma proaspata, imbietoare si caldura in casa?

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 cana lapte caldut
  • -1 pliculet drojdie
  • -1 cana ulei de masline
  • -sare
  • -putin zahar
  • -faina cat cuprinde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ulei de masline:

Am pus drojdia si zaharul in laptele caldut si am lasat cateva minute sa se formeze maiaua, apoi am framantat bine aluatul, pe care, la final, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am lasat sa dospeasca pana si-a dublat volumul. Am rulat apoi aluatul crescut si l-am impartit in doua suluri egale, pe care le-am impletit si asa am format painica, pe care am aezat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am copt-o in cuptor la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii...in ultimele 5 minute painea a fost unsa cu putin ulei de masline, pt. a capata luciu.

A fost o minune de paine, care a disparut in cateva minute!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii