Paine de casa bogata in fibre

de Pushaa in Piine, 29 Dec 2013 | 6810 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac aceasta paine si este foarte buna si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg faina alba
  • 300 gr tarate de grau
  • 100 gr seminte de floarea soarelui crude
  • 50 gr fulgi de ovaz
  • 1 lingura seminte de in
  • 70 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 l apa calduta
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa bogata in fibre:

Cerne faina intr-un vas incapator. Adauga sarea, taratea, fulgii de ovaz si semintele. Amesteca drojdia cu o lingura de zahar si putina apa calduta, pana ce este complet omogenizata. Se face loc la mijloc si se pune drojdia.

Adaugam apa, dar nu toata odata ci treptat in timpul framantarii. Dupa ce il framantam bine adaugam uleiul si mai framantam putin pana cand aluatul devine moale si elastic, si nu se lipeste de mana Lasam aluatul la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un servet curat, intr-un loc cald, circa 30 de minute. In acest timp coca trebuie sa-si dubleze volumul. Dupa ce a dospit o punem in tavi (mie mi-au iesit 4 tavi mai micute), si o mai lasam 10/15 minute sa mai creasca putin inainte de a o baga in cuptor. Bagam tavile in cuptorul preincalzit si coacem la foc potrivit cam 1 ora.

Cand o scoatem din cuptor o ungem cu putin ulei si o acoperim cu un servet pentru a se inmuia coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa bogata in fibre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Paine Floarea soarelui