Paine pufoasa

de Bunica in Piine, 1 Dec 2011 | 14946 vizualizari

 

Reteta ingredientelor by Miha.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml. apa
  • 150 ml. lapte
  • 2 lingurite cu sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • 3 linguri ulei 
  • 500-550 g. faina
  • 1 plic drojdie instant
  • 1 galbenus + 1-2 linguri lapte
  • pentru uns deasupra mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa:

Am pus ingredientele in masina de paine in ordinea in care sunt scrise la programul de framantat si dospit.( 1 ora si 30 min). Am lasat aluatul in masina pana ce cuva s-a racit.  Aluatul l-am impartit si modelat in paine impletita si chifle. Am lasa sa se dospeasca 20-30 min, apoi am uns cu galbenusul amestecat cu putin lapte si am bagat tava in cuptorul preincalzit. A stat cuminte in cuptor pana s-a rumenit frumos. Dupa ce am scos tava din cuptor am acoperit-o cu un prosop curat. 

TIPS-URI

1

Dupa ce am uns cu ou am presarat mac

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

ionela2682 1

03.12.2011, 19:04

Ce rumena si crescuta!!!!

Dana_Retetegg 1

04.12.2011, 00:00

Zambareata 1

04.12.2011, 18:47

multumesc bunica..foarte mabila estio sa incerc si eu painica asta ca tare bine mai arata...dar pot framanta eu aluatul?ca nu am masina de facut paine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu smantana si iaurt