Painea de casa...este cea mai buna!!!

de Angelica in Piine, 2 Oct 2013 | 8820 vizualizari

 

Eu zic ca nu ne ia mult timp sa ne facem noi o paine sanatoasa si muuuult mai gustoasa decat cea din magazin.Voi ce ziceti, asa-i ca ne punem toti pe treaba si facem o paine de casa?
S-aveti spor...a mea e deja framantata:-)!!!

 

INGREDIENTE

  • -500 gr. faina alba
  • -25 gr. drojdie proaspata
  • -1 lingura zahar
  • -250 ml apa calda
  • -½ lingurita sare
  • -50 ml. ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea de casa...este cea mai buna!!!:

1. Punem faina cernuta intr-un vas mare.

2. Facem in mijloc o adancitura si turnam in ea drojdia dizolvata cu zaharul si cu putina apa calduta.

3. Cu o furculita, amestecam foarte usor cu putina faina si facem maiaua.Lasam sa stea putin la dospit,apoi punem sarea, turnam uleiul si pe rand putina apa.Framantam pana ce aluatul devine elastic si se desprinde de pe vas.

4. Acoperim castronul cu un prosop si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

5. Cand a trecut timpul de dospire rasturnam aluatul pe masa,il impartim in 3 bucati,le modelam in forma de sul si le punem in tavi mici de cozonac(ale mele au fost de aluminiu).Sau,daca dorti o paine mare,formati tot aluatul in forma de sul si asezati-l intr-o tava de cozonac mare.

6. Lasam tavile cu aluat sa stea la dospit cam 15 minute dupa care punem tavile la cuptor,la foc mediu pentru ,30 de minute sau, pana capata o culoare rumen aurie.

7. Cand sunt gata,le scoatem si le lasam sa se raceasca sau daca nu,servim paine calda alaturi de un pahar de lapte...ca pe vremuri!!!

Ce avem aici ?...o paine sanatoasa!!!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea de casa...este cea mai buna!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Angelica 1

04.10.2013, 09:57

Fete va multumesc frumos!Va pup si va doresc o zi grozava!

Panacris 1

05.10.2013, 09:54

Angelica 1

07.10.2013, 06:37

Panacris multuuuu'!
Te pup!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine alba facuta la masina de paine