Parjoale - reteta inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman

de Constelatialeu in Porc, 15 Apr 2020 | 11140 vizualizari

 

De mult vroiam sa fac ceva de genul asta, adica parjoale si de la cine sa ma inspir daca nu de la inegalabilul si nemuritorul Radu Anton Roman. Am vrut eu sa le fac exact ca in reteta data de el, dar nu a fost sa fie, ca nu m-am gandit inainte, deja cumparasem carnea, adica aia de porc. In reteta erau 500 g carne vita tocata si 500 g ceafa de porc tocata. Asta este, a iesit ca la Cleme cu inspiratie de la Radu.....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc tocata
  • cca 350 gmiez de paine alba
  • cca 150 ml lapte
  • 3 cartofi mai mici
  • 3 oua
  • cca 300 g ceapa verde, usturoi verde
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • cca 30 g unt pentru calit ceapa
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale - reteta inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman:

   Am cumparat carne de lucru-porc, pe care am tocat-o. Miezul de paine l-am inmuiat in lapte. Am curatat ceapa si usturoiul verde si le-am taiat marunt. Cartofii i-am curatat si i-am dat de razatoarea mica. Am tocat si patrunjelul. Apoi am pus in tigaie untul si am calit ceapa si usturoiul, cat sa se inmoaie. Intr-un castron incapator am pus carnea tocata, ceapa si usturoiul calite, miezul de paine inmuiat si stors , cartoful ras ( nu l-am stors), ouale, sare , piper dupa gust si patrunjelul tocat si am omogenizat bine acest amestec.

Si pregatim parjoalele asa cum spune Radu Anton Roman

"Se ia (cu polonicul!) tocătura, ca pârjoala e mare cât palma, se tăvăleşte prin pesmet, se turteşte la 1 cm grosime, se alungeşte (trebuie să arate oval, cam ca o palmă de copil)

Se prăjeşte în unt încins, în tigaie acoperită, pe foc foarte mic, rumenindu-se bine pe ambele părţi'' 

Eu am facut doar o parte tavalite prin pesmet, pentru ca vreau sa fac unele si marinate. Au iesit delicioase, n-am pus marar ca n-am avut, am omis sa amestec compozitia cu 100 g unt ( n-am vazut cand am citit reteta, cam aeriana ca de obicei ) nici nu le-am prajit in unt., dar tot au iesit delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale - reteta inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Vioo78 1

16.04.2020, 07:51

Castiga bani completand sondaje online care valoreaza între 0,10€ si 2,5€ iar la inregistrare primesti un bonus.
Inscrie-te aici https://bit.ly/34y4FQy

Rahela Velicu 1

16.04.2020, 11:00

RuxyRux 1

16.04.2020, 21:28

Wow ce bunatate Cleme!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele in crusta de susan