Pasta de fasole verde

de Merisor in Salate, 28 Oct 2014 | 9588 vizualizari

 

Am vazut aceasta pasta in "Cartea de bucate aromate" a Iulianei Miu si m-a tentat sa fac si eu.
Nu am respectat intocmai reteta ei, dar a iesit tare, tare buna!
Am facut putina pentru ca nu stiam daca va fi pe placul baietilor.
Acum stiu si voi face mai multa data viitoare.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr fasole verde
  • apa
  • sare
  • 1 ceapa mica, rosie
  • 1 foaie dafin
  • Maioneza:
  • 1 galbenus de ou
  • ¼ lingurita mustar
  • 150 ml ulei
  • piper macinat
  • 3 graunti de usturoi
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • Optional:
  • marar verde(eu nu am pus)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de fasole verde:

Se pune fasolea verde, curatata si spalata, la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin.

Eu am avut fasolea la congelator  si am pus-o la fiert direct congelata.

Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine, gustam o pastaie pentru a ne da seama cand este gata.

Apoi se pune intr-o sita la scurs si se lasa asa sa se raceasca, dupa care se va pasa cu blenderul sau robotul pana cand devine o pasta omogena, un piure.

Pentru maioneza, se curata usturoiul si se paseaza bine cu putina sare, apoi se adauga peste el galbenusul de ou si mustarul si se omogenizeaza bine totul.

Se mixeaza picurand ulei pana obtinem o maioneza groasa, dupa care se asezoneaza cu piper si zeama de lamaie.

Tocam  solzisori o ceapa rosie, cat de marunt putem.

Se poate adauga in blender in acelasi timp cu fasolea verde, dar eu o prefer tocata.

Se amesteca ceapa cu pasta de fasole verde si maioneza si se mai asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Se poate orna cu rondele de ceapa rosie si marar.

Este foarte buna, mai ales servita cu paine prajita!

TIPS-URI

1

Se poate adauga si ardei copt, ca la salata de vinete sau rosii feliate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mirela0911 1

29.10.2014, 13:21

Tare bine arata!

iry-gabriela 1

29.10.2014, 22:46

pare buna....fara ceapa nu se poate ca nu o pot manca in stare cruda ,deoarece imi face rau

dayyanna85 1

27.04.2016, 22:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de fasole verde