Pasta de jumari Smalek

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2020 | 3574 vizualizari

 

E o reteta adusa de sotul meu din Polonia, iar in timp de  iarna e perfecta ca si gustare. 

 

INGREDIENTE

  • Slanina de porc cu carne in sare (slanina neafumata)
  • 1 ceapa
  • 2 mere
  • 2-3 dinti de usturoi
  • maghiran uscat
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de jumari Smalek:

Procedura e ca si la jumari, doar ca taiem slanina cu carne cubulete mici, si le lasam sa se topeasca la foc mediu, apoi mic pana se face jumari.

Cand e aproape facut adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul pisat si  merele decojite si razuite. Zdrobim cu lingura de lemn, amestecand si cand se topeste bine totul stingem focul. Turnam in borcane si dam la rece. Devine ca o untura cu jumari, servim cu putin fulgi de sare deasupra. 

TIPS-URI

1

Puteti face si fara mere, mie mi-a placut varianta originala poloneza cu mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de jumari Smalek" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sidy 1

22.12.2020, 08:19

Interesanta reteta, dar cred ca trebuie sa fie gustoasa !

RuxyRux 1

22.12.2020, 18:32

Wow!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Jumari cu boia si ceapa -la multicooker