Pasta de rosii

de Rocsi in Bulion, 6 Sep 2011 | 13650 vizualizari

 

Sincer nu stiam cum sa denumesc reteta. Nu e nici suc de rosii, dar nici bulion ca nu e asa gros, si consider ca denumirea de pasta e cea mai indicata.

 

INGREDIENTE

  • 12 kg rosii
  • 2 linguri rase sare mare
  • piper macinat (sau boabe)
  • 4-5 foi de dafin
  • circa 1 canita mica de ulei
  • frunze de telina, busuioc, marar sau alte plante aromatice (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de rosii:

Spalam bine rosiile.
Intr-o oala punem apa la fiert.
Cand aceasta da in clocot, punem rosiile si le lasam cam 1 minut sa fiarba.
Le scoatem cu o paleta, intr-un bol si le lasam sa se rocoreasca, cat sa le suportam in maini.
Le decojim pielita, le scoatem cotorul, apoi le dam in blender, pana obtinem o pasta. Le puteti trece si prin masina de separat seminte.
Intr-o cratita mai groasa, de preferat de tuci, punem uleiul.
Adaugam rosiile pasate si fierbem sucul la foc potrivit.
Dupa circa 20 de minute, presaram sare, piper si foile de dafin rupte bucatele.
Lasam pe foc sucul de rosii pana capata o consistenta grosuta. Eu il fac dupa ochi, dupa cum imi place.
Spalam niste sticle cu apa fierbinte si le lasam la scurs.
Cand este gata sucul de rosii, inchidem aragazul si il punem fierbinte in sticle. Strangem bine capacele.
Le infasuram intr-o patura si le lasam asa peste noapte.
A 2 a zi le ducem la loc racoros.
PS: Acest suc de rosii il puteti pregati simplu sau cu ierburi aromatice, depinde doar de gustul vostru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (19)

Rocsi 1

08.09.2011, 13:58

- gabitza
-multumesc horia
- eduard

kamy 1

09.09.2011, 20:11

la rosii fac alergie vreo luna glumesc tare bun si iarna-i lunga

Rocsi 1

10.09.2011, 10:42

da e bun,dar eu am facut putin asa,ca a adus mama cateva rosioare si era pacat de ele...cred ca ai alergie la facut,ca din ce am inteles ai cam muncit la mosie..harnicuta de tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bulion