Pasta din fasole rosie si porumb

de Panacris in Mancaruri de post, 20 Feb 2021 | 3086 vizualizari

 

Un aperitiv creat ad-hoc, cu ingredientele disponibile din cămară, pliată oarecum pe rețeta clasică de fasole bătută, făcăluită sau …..! 😉

 

INGREDIENTE

  • Boabe de fasole roșie în conservă cca. 500 g,
  • Boabe de porumb în conservă cca. 200 g,
  • Ulei de porumb cca. 100 ml,
  • Usturoi cca 4 căței
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Vigita a la Panacris 1 lingură,
  • Ceapă galbenă 1 bucată.
  • Pentru topping:
  • Ceapă galbenă 1 bucată mare,
  • Ulei de porumb cca. 50 ml,
  • Boia de ardei dulce cca. 2 linguri.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta din fasole rosie si porumb:

Recunosc că de data asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, pasta de fasole preparată cu  cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!

Boabele de fasole roșie, boabele de porumb, ceapa mărunțită și usturoiul se pun la gătit în vasul blender-ului minunat. Se asezonează de sare, piper, ulei, apă, vigita, apoi se setează, blender-ul la al doilea program de gătire „sos cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată.

Pentru topping:

Ceapa feliată julien se călește în  în uleiul de porumb, cca, 5 minute la foc mediu, neacoperit, apoi se asezonează de boia, se amestecă energic până ce se înglobează, atenție cu focul oprit, ca să nu se amărească boiaua! 😉

Am devorat-o asezonată cu ceapă călită în ulei și boia de ardei dulce!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta din fasole rosie si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Icre de fasole boabe