Paste cu pui in sos, la cuptor

de Rocsi in Paste, 4 Aug 2012 | 5731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 rosii
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 150 gr paste spiralate
  • 150 gr parmezan
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita unt
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu pui in sos, la cuptor:

Spalam pieptul de pui si il tamponam cu un servet.
Il taiem fasii lunguiete, apoi cubulete potrivit de mari.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Punem bucatile de pui si le rumenim putin pe toate partile.
Adaugam 2 cani cu apa.
Rosiile le decojim si le facem cubulete.
Ardeiul kapia il taiem bucati potrivite.
Morcovul il curatam, il spalam si il taiem rondele.
Legumele le punem peste pui, condimentam cu putina sare si piper.
Acoperim tigaia si lasam pana puiul este facut pe trei sferturi.
La urma incorporam pasta de tomate si mai lasam cam 1 minut pe foc.
Puiul trebuie sa ramana in sos si sa nu fie scazut prea tare.
Intr-o cratita punem apa la fiert.
Cand clocoteste dam drumul pastelor si le fierbem cam 10 minute.
Le scurgem bine de apa dupa ce au fiert si le amestecam cu puiul in sos.
Parmezanul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ungem un vas yena cu unt.
Asezam jumatate din cantitatea de paste, apoi un rand de parmezan.
Venim cu restul de paste si parmezanul ramas il punem uniform deasupra.

Acoperim vasul cu capacul sau si le dam in cuptor.
Il aprindem si lasam pastele acolo pana prind o usoara crusta aurie.
Le scoatem cand sunt gata sa se racoreasca putin si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui in sos, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ravioli umplute cu spanac si ricotta cu sos de smantana si parmezan