Paste cu sos alb si ciuperci

de Lau in Paste, 28 Aug 2021 | 2666 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciuperci
  • un praf de sare
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 ceapa alba
  • 1-2catei usturoi
  • 1 legatura leurda
  • piper
  • 1 ardei iute(optional)
  • 200 g smantana
  • 100 g cheddar
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei
  • apa
  • paste
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos alb si ciuperci:

In tigaie adaugam untul si uleiul; cand incepe sa se topeasca untul, adaugam ceapa tocata, usturoiul tocat si ardeiul tocat marunt.

Lasam sa se caleasca cca 2-3 min, cat sa devina translucida ceapa,adaugam ciupercile(eu am avut ciuperci d epadure care le-am curatat si fiert inainte).

Potrivim de sare si piper si cca 100 ml apa.

Fierbem la foc potrivit pana ce ceapa este fiarta si ciupercile gatite.

Adaugam smantana si lasam sa fiarba cateva clocote,cca 5 min dupa care adaugam branza data prin razatoare si daca este nevoie potrivim de sare si piper.

Amestecam pana ce se topeste.

Intre timp am fiert pastele  conform instructiounilor de pe pachet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos alb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Penne rigate cu ciuperci si sos alb