Pastrav cu sos gorgonzola

de mihaelar63 in Pastrav, 19 Noi 2015 | 5627 vizualizari

 

Pestele cel mai bun este proaspat si prajit simplu . Foarte bun langa el este un sos usor picant . Garnitura ramane la alegere !!! Poate fi o cina light preparata rapid alaturi de o salata . Sau poate fi un rasfat alaturat de persoana iubita si o sticla cu vin !!!

 

INGREDIENTE

  • 4 buc pastrav[ 300 gr /portie , minim]
  • otet
  • sare
  • faina alba
  • ulei pentru prajit
  • SOS:
  • 2 linguri unt
  • 150 gr gorgonzola picanta
  • 150 gr smantana 20% grasime
  • sare
  • piper cu lamaie [ piper+coaja de lamaie macinate ]
  • nucsoara
  • patrunjel verde
  • lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu sos gorgonzola:

  1. Pastravul eviscerat se spala cu apa apoi cu otepe exterior . Astfel se indeparteaza rapid stratul lunecos ce este secretat de pielea acestuia .Se sterg cu prosop de hartie .
  2. Sarati pastravii . Se dau prin faina alba . Se scutura de excesul de faina si se parajesc in ulei incins pe ambele parti pana incep sa se rumeneasca .
  3. Prepararea sosului . Intr-o craticioara cu pereti dublii se pune la topit untul . Imediat se aduga branza gorgonzola picanta [ rupta bucatele ] si smantana .Piparati , adugati nucsoara si amestecati . Gustati si adugati sare numai daca este nevoie [ branza este de obicei sarata ].
  4. Daca dorit un sos mai gros lasati sa fiarba cateva minute  pana ajunge la consistenta dorita .Aceasta operatiune se face sub supraveghere permanenta . Sosul scade repede .
  5. Sosul se serveste cald asezonat cu patrunjel verde .
  6. Serviti pastravul cu sos cat este cald decorat cu lamaie si alaturat de salata sau garnitura preferata . Noi am avut ca garnitura orez .

TIPS-URI

1

Pastravul exiscerat se spala cu apa , apoi pe cu putin otet pe exterior [ astfel se indeparteaza rapid mucilagiul ce-l secreta ] . Se tamponeaza usor cu servet de hartie si se continua prepararea .

2

Daca aveti posibilitatea preparati sosul pe baie de aburi .

3

Serviti sosul cald .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mihaelar63 1

23.11.2015, 00:07

Rocsi nu stiam ca tu nu manaci . Trebuie sa vorbim despre asta

mihaelar63 1

23.11.2015, 00:09

Ksenia ,multumesc de apreciere . Stiu ca tu esti o iubitoare a preparatelor cu peste

Bubulyk 1

28.09.2017, 22:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav en papillote